Nossebro strandpromenad - Vara Entreprenad AB

 

Nossebro strandpromenad - Vara Entreprenad AB

 

Nossebro strandpromenad - Vara Entreprenad AB

Skruvpåle till Strandpromenad

 

 

I Essunga kommun finns ån Nossan. Längs ån har en strandpromenad vuxit fram där skruvpålar har legat som grund. Det är en känslig miljö med rikt naturliv som ska bevaras men även kunna upplevas genom gångstråk som passerar genom centrala Nossebro.

Vi blev kontaktade av Vara Entreprenad som skulle utföra ett jobb åt Essunga kommun på en längre sträcka, från det gamla badet till elljusspåret. Kommunen ville skapa bättre förutsättningar för naturvård, friluftsliv och kultur. I anslutning till promenaden finns olika inbyggda aktiviteter, upplevelser. Bland annat uteklassrum, häckningsflottar, insektshotell och våtmarksdammar.

Nossebro strandpromenad ligger längs ån Nossan som är ett av Europas artrikaste fiskevatten. Här kunde man inte gå fram med vilka maskiner och lösningar som helst. Att grunda med skruvpåle ger minimal åverkan på naturen och maximal bärkraft. Därför valde kommun denna lösning som de själva letat fram och utvärderat till den bästa lösningen för projektet.

Skruvpålen är hur snabb och enkel som helst att jobba med. Den spar mycket tid åt oss. AlfaBryggan levererade produkterna snabbt vilket underlättade när vi skulle komma igång.

Krister Persson Vara Entreprenad AB

I projektet ingick en avancerad förundersökning samt ansökningar till länsstyrelsen. Hela stadsbilden har tagits fram av Mareld landskapsarkitekter i samarbete med Phosforos ljusdesign, Alp Markteknik och DHT Arkitekter. CE-märkta skruvpålar väljs och används i projekt där kvalité, miljö och hållbarhet värderas högt. Meddela oss om dina förutsättningar så levererar vi rätt skruvpåle för dig.

Notera! Året efter skulle det upphandlas fler skruvpålar och då valde tyvärr både Essunga kommun, arkitekt, konstruktör och entreprenör att köpa in kopierade skruvpålar från Asien som inte var CE-märkta eller hade prestandadeklaration vilket är ett krav enligt EU’s harmoniserad standard i byggproduktförordningen SS-EN-1090. Denna lag gäller alla byggnationer från 1 juli 2014. Resultatet på resterande utbyggnad kan således variera kraftigt mot den första delen där våra skruvpålar användes.

Område: Längs ån Nossan, strandpromenaden Nossebro

Kund: Essunga kommun, utfört av Vara entreprenad AB

Källor: wikipedia och Essunga kommuns hemsida

Bilder: Essunga kommun

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss, vi hjälper dig!