Användning:
Grundning av spång, bullerskydd - bullerplank, husgrund, carport, Attefallshus

 
 
 

Fabrikat: Paalupiste Oy
Miljöfördel: Minimal markåverkan, ingen gjutning, pålarna kan tas upp och återvinnas

Sluta gräv, börja skruva. Vid större byggnationer som exempelvis hus, tälthallar, plank eller mindre broar använder du skruvpålar med högre bärighet jämfört med jordskruv, markskruv, rörskruv och stolpskruv. En skruvpåle används som grund istället för betongplint eller markskruv och är ett miljövänligt alternativ då ingen större åverkan sker på marken. Ni kan sluta gräva och fokusera på att skruva som är vibrationsfritt, tyst och går fort. Jordmån och belastningstabeller är arkitektens och konstruktörens hjälp i valet av skruvpåle. På mindre än en minut så är en maskinellt monterbar skruvpåle monterad och man får snabbt en tidsvinst vilket spar pengar. Ingen väntan på lång brinntid, ingen bortforslingskostnad av jordmassor eller markåterställning. Tid är en kostnad att ställa i relation till skruvpålens inköpskostnad. Metoden uppskattas av företag som såväl NCC, PEAB, Skanska m.fl. Även av kommunala byggbolag och mindre entreprenadföretag.

Skruvpålen används även bl.a. till bullerskydd, carports, Attefallshus, altaner och bryggor mm. Skruvpålen har funnits i Finland sedan 2000-talet där man idag nästan uteslutande använder denna metod. Viktigt! Enligt byggproduktförordningen SS-EN-1090, måste en produkt som skruvpåle, markskruv, jordskruv, rörskruv eller stolpskruv vara CE-märkta och ha en prestandadeklaration. Annars får de inte – enligt lag – användas i byggnationer i Sverige. AlfaBryggan AB är oss veterligen det enda företaget som i Sverige säljer godkända CE-märkta skruvpålar med prestandadeklaration.

ORIGINAL. Våra CE-märkta (lag från 1 juli 2014) skruvpålar från Paalupiste Oy är av högsta kvalitet med hela 30 års garanti. Paalupiste Oy är den enda Nordiska tillverkaren av skruvpålar som erhållit ISO 9001 kvalitets- och ISO 14001 miljöcertifikat. Skruvpålarna tillverkas i högklassigt SH420MH – stål. Varmförzinkning är i enlighet med standarden SFS ISO 1461.

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Referenser för skruvpålar

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!