Användning:
Husgrund, Ersätter traditionell plintgrund, jordankare och markskruv

 
 
 

Fabrikat: Paalupiste Oy
Miljöfördel: Minimal markåverkan, ingen gjutning, Pålarna kan tas upp och återvinnas

Sluta gräv, börja skruva. Genom att grunda med skruvpåle behöver du inte gjuta, du kan sluta gräva gropar där du vill anlägga en ny terrass, carport, friggebod, staket med mera. Ett märke med ett spett i marken där du vill ha skruvpålen och någon minut senare har du med ett spett, för hand, skruvat ner en skruvpåle. Du sparar tid och pengar till skillnad mot att använda markskruv eftersom du kan göra jobbet själv.

En skruvpåle ersätter alla typer av plintar som du ska gjuta i marken. Skruvpålen ersätter även färdiga så kallade prefabricerade betongplintar som inte är tjälsäkra. Skruvpålen har funnits sedan år 2000 i Finland där man idag nästan uteslutande använder denna metod som även kan användas då det är vinter eller igenom asfalt. Du slipper bortforsling av överbliven jordmassa och återställning av arbetsplatsen då du använder skruvpålen.

Enligt byggproduktförordningen, SS-EN-1090, måste en produkt som skruvpåle, markskruv, jordankare, slanka stålpålar, rörskruv eller stolpskruv ha en prestandadeklaration och vara CE-märkta. Annars får de inte – enligt lag – användas i byggnationer i Sverige. Detta är mycket viktigt. Skruvpålen används av mindre entreprenadföretag och större byggbolag som NCC, PEAB, Skanska m.fl. Även kommunala byggbolag använder skruvpåle i konstruktioner runt om i landet. Den manuellt monterbara skruvpålen används även i stor utsträckning av privatpersoner.

Skruvpålen finns i olika längder beroende på jordmån. För arkitekter och konstruktörer finns det tabeller som anger vilken längd och vingdiameter som passar till vilken jordmån för att uppnå rätt bärighet. Skruvpålar med större vingdiameter klarar högre belastningar och kan bära hela hus eller tälthallar. AlfaBryggan AB är oss veterligen det enda företaget som i Sverige säljer godkända CE-märkta skruvpålar med prestandadeklaration vilket vi är mycket stolta över.

ORIGINAL. Våra CE-märkta (lag från 1 juli 2014) skruvpålar från Paalupiste Oy är av högsta kvalitet med hela 30 års garanti. Paalupiste Oy är den enda Nordiska tillverkaren av skruvpålar som erhållit ISO 9001 kvalitets- och ISO 14001 miljöcertifikat. Skruvpålarna tillverkas i högklassigt SH420MH – stål. Varmförzinkning är i enlighet med standarden SFS ISO 1461.

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Referenser för skruvpålar

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!