Användning:
Hamnbrygga, angöringsbrygga, förbindelsebrygga, pontonbro, flytbro, villahus på vatten

 
 
 

Material: 3-5mm stål, 2-komponentslack
Miljöfördel: Innehåller luft, stålet kan återvinnas

Stålpontoner är pontonernas Rolls-Royce. Starka, stabila, grundgående och håller i generationer. När det är dags för destruktion så får man betalt för stålet.

Använd stålpontoner när du vill ha tyngre konstruktioner på vattnet, typ angöringsbrygga för passagerarbåtar, fartyg eller allmänna flytande förbindelsebroar eller flytbro. Stålpontonernas diameter och längd är avgörande när det kommer till bärkraft och utformning som inte tillhör standard. Stålpontoner har en beräknad livslängd på 100 år, precis som ett fartyg, med underhållsperioder om cirka 25-30 år. Pontonen klarar av att ligga i is och tål även hög yttre påverkan. Nordliga breddgrader har sedan länge kommit på att stålpontonbryggor är det bästa när det gäller tjock is så det säger en del om egenskaperna och kraven.

Stålpontonen är vanligtvis mellan 3-5 mm tjocka i sitt gods med två lager, 2 mm, epoxy-behandling på ytan. Våra rörpontoner av stål sätts samman av ett kraftigt ramverk som sedan kan bekläs eller byggas på enligt eget önskemål. Bärigheten maximeras vid kanterna vilket ger mindre känslighet mot sjögång och en stabilare känsla att vistas på.

Köp här!

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Referenser för pontoner

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!