Användning:
Badbrygga, flytbrygga, båtbrygga, bastuflotte, modulhus på vatten

 
 
 

Material: HD-polyeten
Miljöfördel: Innehåller luft, återvinningsbar polyeten

Rörpontoner är mycket funktionella och motståndskraftiga vilket gör dem till en av våra storsäljare. Man köper dem enkelt i vår e-handel till ett bra pris och får dem levererade till dörren. Vi levererar inom hela Sverige och våra kunder bygger bastuflotte, bryggor, modulhus på vatten, arbetsplattformar eller terrasser att umgås på.

Att använda pontoner i form av luftfyllda rörpontoner av polyeten har många fördelar. Det underlättar placeringen för att uppnå en hög och säker bärighet på kanterna, fryser inte fast så lätt i is och är de mest miljövänliga alternativet i dag. Rörpontonens diameter och längd är avgörande när det kommer till bärkraft. En låg egenvikt, till skillnad mot t.ex. betongpontoner, ger en högre lastvikt per meter ponton vilket ofta blir både prisvärt och miljövänligt.

Rörpontoner från Laaksos har 10 års garanti och även livslång flytgaranti. Flytgaranti betyder att de håller sin höjd över vattnet år ut och år in. Rören är fyllda med luft och absorberar inte vatten som betongbryggor med cellplast gör. Våra rörpontoner klarar att ligga i under påtryckning av is.

Rörpontoner har funnits länge, sedan 70-80 tal i Finland. De används inom gruvindustrin, gas- och värmeledning, passager vid vägbyggen samt kommunala avlopp. Pontonerna tål att användas. Rörpontoner är populära för hemma byggare, DIY och entreprenadföretag som vill bygga en egen flytbrygga, bastuflotte eller plattform efter egen ritning. Det finns inga begagnade rörpontoner till salu eftersom de håller så länge.

Köp här!

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Referenser för pontoner

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!