Pontoner av polyeten till plattform med höga krav på bärighet

 

Pontoner av polyeten till plattform med höga krav på bärighet

 

Pontoner av polyeten till plattform med höga krav på bärighet

 

Pontoner av polyeten till plattform med höga krav på bärighet

Beachbrygga i Stockholm

 

 

En välbesökt restaurang/bar i Stockholm sommartid är Thaiboat Food Beach and Bar. Till en ny uteservering behövdes en storplattform som skulle likna en sandstrand, projekt beachbrygga drog igång. Vilka pontoner som skulle användas blev en prioriterad fråga eftersom det kom att handla om upp emot 17 tons belastning när allt var klart.

För att få till en maximal bärighet krävdes att pontonerna monterades längsgående under hela plattformens konstruktion. Här var varje millimeter viktig. Högst bärighet blev det med 500mm pontoner i polyeten. Måtten på plattformen i kombination med den totala bärigheten som behövdes resulterade i att 12 meter långa pontoner fick bli grunden.

I detta projekt bistod vi med kompetens om bärighet, rekommenderad yta för maximal bärighet på kanter samt kundanpassad lösning för att kunna fyllas med flera kubik finkorning sand. Sand väger en hel del. När det regnar så suger sanden åt sig vatten och blir ännu tyngre. Allt detta behöver finns med i beräkningarna när pontoner ska väljas som grund till en plattform. Våra pontoner innehåller enbart luft vilket ger en väldigt låg "egen vikt". Som i sin tur gynnar den totala lyftkapaciteten.

Jag hörde av mig och berättade att jag hade dålig erfarenhet av betongbryggor och önskade en flytbrygga vars pontoner inte absorberar vatten och med hög bärighet på kanterna. Alfabryggan är specialiserade på unika kundanpassade pontonlösningar och det fick vi glädje av.

Benny Thaiboat food, beach and bar

Är du osäker på din bärighet eller vad som ska räknas in hjälper vi dig med vad som är bra att tänka på innan du beställer. Vi kan även på konsultbasis utföra en komplett uträkning med 3D-skisser, hållbarighetsdata och livscykler inför större presentationer åt 3-part.

Område: Norra hammarbyhamnen, Kajplats 301, Stockholm

Kund: Sonesson & Partner AB

Källor: Thaiboat.se

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett stort projekt? Kontakta oss!