AD-pontoner arbetsflotte Klintehamn hamnavdelning

 

AD-pontoner arbetsflotte Klintehamn hamnavdelning

 

AD-pontoner arbetsflotte Klintehamn hamnavdelning

Arbetsflotte

 

 

Många kommuner sköter underhållet av sina flytbryggor, båthamnar, badplatser och gästhamnar själva. Många gånger bygger de även mindre flytbryggor själva. Det är även vanligt att de köper miljöriktiga pontoner till sina egna byggen. Klintehamn är ett exempel, en arbetsflotte.

I Klintehamn, på Gotland, är kommunen som många andra gotlänningar väldigt driftiga. De gör mycket själva. Vi fick in en förfrågan på råd när hamnavdelningen skulle bygga en mindre arbetsflotte. De hade en del krav, bland annat på bärighet, då de liksom vi, flyttar förankringar till flytbryggor av olika slag. Dessa förankringar kan väga upp emot 1000kg styck eller mer.

Vi hjälper självklart till vid ett sådant projekt. I alla lägen kan eller vill vi inte leverera en komplett lösning. De kan vara ett bättre och billigare alternativ för kunden om de gör visst jobb själva. I detta fall så erbjöd vi de pontoner som vi ansåg bäst lämpade för deras ändamål och konstruktion.

Vi byggde själva vår arbetsflotte under vintern. Hur enkelt som helst med AD-pontoner som flytkroppar. AlfaBryggan var lätta att ha och göra med och vi kommer att köpa fler pontoner nästa vinter.

Fredrik Andersson Hamnavdelningen Klintehamn

En arbetsflotte som denna kan vara beklädd på olika sätt. Här har man allt aluminium, halkskyddad, vilket är lämpligt. Det går även bra att lägga tryckimpregnerat eller obehandlad trä som grund att gå på. Ofta byggs en ställning på en arbetsflotte och då behöver man räkna in även den vikten i den totala bärigheten som pontonerna ska klara.

Är du osäker på din bärighet eller vad som ska räknas in hjälper vi dig med vad som är bra att tänka på innan du beställer.

Område: Klintehamn, Gotland

Kund: Gotlands kommun

Källor: AlfaBryggan

Bilder: Klintehamn hamnavdelningen

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett stort projekt? Kontakta oss!