Toatömning, mottagningsanordning Karlskrona kommun, Möcklebron

 

Toatömning, mottagningsanordning Karlskrona kommun, Möcklebron

 

Toatömning, mottagningsanordning Karlskrona kommun, Möcklebron

Miljöbrygga Karlskrona

 

 

Karlskrona hamn - Karlskrona Baltic Port - är möjligheternas hamn. Stor industriell hamn men även en välbesökt gästhamn och med Blekinge skärgård utanför. Vid Möcklöbron har Karlskrona placerat en Miljöbrygga eftersom farleden med tät båttrafik passerar i det området.

Karlskrona tillsammans med Ronneby är med i framkant när det gäller Modern Marin Miljö. Vi blev kontaktade i samband med en upphandling, de undrade om vi kunde leverera en miljöbrygga med toatömning på. Eftersom vi redan innan detta hade etablerat ramavtal för just denna typ av produkt med Norrtälje kommun, med mycket gott resultat, var svaret självklart.

Med de Pump-out stationer som redan fanns i Karlskrona stadsmarina blev Miljöbryggan här ett komplement till den totala hanteringen med mottagningsanordningar, toatömning, latrinpumpar och vanliga sopor. Med ett rikt sjöliv kommer ett stort ansvar. Något som Karlskrona kommun axlar på ett bra sätt.

I och med att vi placerar flytbryggan med mottagningsanordningen på vid Möcklöbron, där många passerar har vi täckt upp en stor del av sjötrafiken som är på väg in eller ut från gästhamnen. Vi är mycket nöjda med AlfaBryggans produkter, service och entreprenadanda.

Bo Lindsjö Hamnchef

En Miljöbrygga kan vi utforma på olika sätt. Den enkla varianten har enbart handpumpar för toatömning. Utökad modell innehåller mottagningsanordning för både latrintankar och vanliga toaletter. Den mest kompletta lösningen, vår största modell, innehåller även Molok® djupuppsamlingskärl™ för vanliga sopor.

Område: Möcklebron, Karlshamn

Kund: Karlshamn kommun

Källor: AlfaBryggan, sverigesradio.se

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett stort projekt? Kontakta oss!