Användning:
Gästhamn, båtklubben, kommunal hamn, bussterminal, campinganläggningar

 
 
 

Fabrikat: Marinarmatur
Miljöfördel: Mottagning av latrin från fritidsbåtar enligt lag 2015.

Marinarmatur har utvecklat marina tillbehör sedan 1928. Cleanport har sålts sedan åttiotalet och mer än 300st mottagningsanordningar, latrinpumpar, har byggts och levererats till gästhamnar, kanalbolag, kommuner och båtklubbar i hela Sverige. Cleanport är arbetsnamnet på Marinarmaturs pump-out stationer. Mottagningsanordningarna, även kallat sugtömningspump eller toapump, finns i olika modeller med olika konstruktion och kapacitet. En sugtömningspump kan monteras på en flytbrygga eller på en kaj. Kopplas normalt sätt in på det kommunala avloppet vilket är att föredra.

Enligt Svensk lag 2015 måste en gästhamn kunna erbjuda möjlighet till tömning av toatanken. Pump-out stationen typ Septic 200 hjälper fritidsbåtsägare att tömma latrintanken snabbt och enkelt utan spill. Septic 200 har en pump som sitter i ett skyddande hus i syrafast rostfri plåt eller aluminium. Den är förinställd på att arbeta/suga en viss tid och med automatisk avstängning när det är tomt i tanken. Den lösningen ger mottagningsanordningen en längre livslängd.

Vissa mottagningsanordningar, Pump-out pumpar har även en oljelänspump. Mottagningsanordningen är försedd med slanghållare och manöverpanel. På vintern gör du enkelt en konservering av latrinpumpen genom att suga upp en hink med glykolblandning.

Mottagningsanordning modell Septic 200 trycker 200m till kommunalt avlopp och modellen Septic 2000 trycker 2000m till kommunalt avlopp eller tank. Detta gör det enkelt att välja rätt sugpump för förutsättningar som gäller i just din båthamn.

Funderar du vilken lösning som är bäst så är valet enkelt: Marinarmaturs pumpar är en riktig kvalitetsprodukt som med minimal skötsel håller länge. Detta har visat sig efter många år eftersom de, med rekommenderad hantering, helt enkelt inte går sönder.

Köp här!

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Referenser mottagningsanordning

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!