Användning:
Hus på vatten, Studentbostad, Kontor, Radhus, Sjönära boende, Bostäder på vatten

 
 
 

Fabrikat: Reittitiimi Oy - etbl. 2002 Modell: -
Miljöfördel: Flytblock av stålponton, återvinningsbar, avger inte mikroplaster, minimal underhållskostnad, lågt ”carboon footprint”

Att bygga på vattnet är spännande, utmanande och en dröm som nu fler kan uppfylla. Det kan exempelvis handla om studentbostäder, radhus, bostadshus eller kontor. AlfaBryggan är en stabil och väldigt behjälplig partner redan i projektteringsfasen när det kommer till hitta rätt pontonlösning för att bygga bostäder på vatten. Tillsammans med våra ingenjörspartners i Finland som har lång erfarenhet av pontoner för större flytande objekt på vattnet. Kan AlfaBryggan ta fram och erbjuda kompletta ritningsunderlag med uträkningar för bärighet, belastningar från vind, vatten och is, förankringsalternativ men framför allt, ett bättre miljöval.

Till våra stålpontoner kan vi ta fram en exakt jämförelse vad det kostar att använda stålpontoner i din konstruktion i förhållande till betongbryggor (som alla de flesta vet absorberar vatten från dag ett). Materialet i våra stålpontoner är från SSAB's bästa segment, de är behandlad enligt det senaste inom epoxibehandling för lång livslängd och långa serviceintervaller.Ytterligare ett bra miljöval är det faktum att pontonerna ligger grunt, <80cm, vilket innebär att muddring inte alltid behövs. Att det dessutom finns möjlighet att använda pontonerna som behållare för färskvatten, avlopp, värme etc ökar miljötänket ännu mer.

Du kan enkelt bygga bostanden på ett ställe för att sedan bogsera den till den tänkta platsen och förankra utan större besvär. Tekniken i sig är beprövad och återfinns i fartyg som lever år ut och år in på våra stora hav mellan alla våra kontinenter. Eftersom stålpontoner inte absorberar vatten är det enkelt att fördela vikten på bostaden som ska ligga på vatten mot bärigheten i pontonen som ska se till att bostaden flyter på vattnet. Det gör att hela byggnationen flyter plant och med minimalt med gungningar.

Be om offert

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Referenser för flytbryggor

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!