Användning:
Städer, hamnar, flytbro mellan öar.

 
 
 

Fabrikat: Laakson Laiturit Oy alt. Reittitiimi Oy Modell: Pontonbro - flytbro
Miljöfördel: Absorberar inte vatten, återvinningsbara flytmedium,

När du ska förlänga en väg/stig över en vik eller ut till en ö använder du dig av en pontonbro , förbindelsebro eller flytbro. Vi erbjuder pontonbroar med hög bärighet för att klara av tillfällig fordonstrafik. Pontonerna utgör grunden till bron och bör vara av bästa möjliga kvalité för att uppnå högsta komfort, säkerhet och livslängd.

En pontonbro, förbindelsebro eller flytbro kräver stor ingenjörskonst eftersom varje ställe är unikt. Du måste beakta max tillåten lastvikt och belastningar från strömmar, vågor och is. Säkerhet, snöröjning och övrigt underhåll är fler saker som ska tas i beaktning. Utseendet har stor betydelse och ofta önskar kunden att bron ska smälta in i miljön, vara belyst, ha passage för kanoter eller fåglar och sittplatser för avkoppling. Vi hjälper dig med hela uträkningen och projektet om du ger oss förutsättningarna.

Vi kan konstruera en pontonbro, förbindelsebro eller flytbro för såväl person- som för lättare fordonstrafik. Vi rekommenderar alltid det mest miljövänliga alternativet med stål eller HD-polyetenpontoner. Det ger dig en ponton som absorberar 0% vatten, låg underhållskostnad och lägst destruktionskostnad. Livslängden på en stålponton med katodiskt skydd är ca 100år medan en stålponton utan katodiskt skydd håller i cirka 50år.

Vi erbjuder dig en komplett lösning. Förutom måtten på själva pontonbron, förbindelsebron eller flytbro så tar vi fram beräkningar och tekniska beskrivningar på allt runt omkring. Vattenmotstånd, förankringskrafter, planritningar, pontonlösning, utbreddlast och punktlast på konstruktionen, lutning med max kantbelastning, Snedställning av flytbrygga vid 1kN/m belastning med linjelast längs en sida osv.

Be om offert

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

.pdf Dokument - Ladda ner och spara!
AlfaBryggan AB - Modern Marin Miljö
Katalog över alla Laaksonbryggor

Referenser för flytbryggor

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!