Myport™ flytbrygga Uppsala kommun Fyrisån

 

Myport™ flytbrygga Uppsala kommun Fyrisån

 

Myport™ flytbrygga Uppsala kommun Fyrisån

Gästhamn centralt Uppsala

 

 

Ibland kommer det in projekt mitt under vår högsäsong som är intressanta och gör att alla parter lägger ner lite extra tid, energi och engagemang. Det är evenemang på gång i Uppsala, vår produktion går för fullt, telefonen ringer och en trevlig herre vill tipsa om en upphandling som är lite akut. Längs kanalen i Uppsala är det planerat för ett event men det saknas flytbryggor...

Att bygga flytbryggor för utsatta miljöer, speciella ändamål, småbåtshamnar och badplatser är en sak. Men att under högsäsong rita ihop en flytbrygga för två ändamål är värre. Dock var projektet intressant. Förutom handikappanpassning och utan att använda färdiga bryggelement skulle denna brygga kunna plockas isär och läggas på annan plats efter att evenemanget var avslutat.

Här i Sverige bygger vi inget, vi levererar din färdiga konstruktion, vilket gjorde att vi behövde sälja in projektet till fabriken för att få loss tid och kapacitet. Lyckligtvis var de med på noterna. Uppsala kommun gav oss förutsättningarna och vi kunde börja jobba. Vi fick 3 veckor på oss från ritning till leverans.

Att AlfaBryggan AB kunde ta fram flytbryggorna på så kort tid och med de kraven vi hade var för oss glädjande. Brygganläggningen blev riktigt fin och lätt att använda för båtägare och besökare även de med rullstol och rullator.

Uppsala kommun

Inom kort insåg vi vad krävdes. 120 meter MyPort™ flytbrygga skulle ritas, byggas och levereras från Finland på 3 veckors tid. Och det mitt i högsäsong. Att det nu var frågan om en special-lösning från början till slut var klart och hela produktionen föll utanför ordinarie verksamhet vilket inspirerar oss.

Konstruktören jobbade kväll och helg och fick till alla bitar så att de gick att frakta enkelt på de ordinarie lastbilarna vi använder samt att flytbryggorna gick att montera och montera isär. Vi tog även in en extern smed för vissa delar och kunde på så sätt leverera denna kundanpassade lösning för rörelsehindrade inom avtalad tid.

Område: Fyrisån, Uppsala kommun

Kund: Uppsala kommun

Källor: AlfaBryggan

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!