Thaibåten i Stockholm

 

Thaibåten i Stockholm

 

Thaibåten i Stockholm

 

Thaibåten i Stockholm

 

 

Thaiboat har funnits sedan 2003 och är sommartid en av Stockholms populäraste mötesplatser för såväl stockholmare som turister. Har öppet mellan april och oktober då huvudattraktionen, en flytande strand mitt i centrala Stockholm ofta är fylld till brädden.

Thaiboat Food Beach and Bar behövde utöka möjligheten till att ta emot fler besökare. De hade funderat på att fortsätta på det inslagna temat men visste inte riktigt hur de skulle få till en sandstrand på vattnet. När vi blev kontaktade såg vi utmaningen som ännu ett projekt där vi kunde visa hur bra flytbryggor vi egentligen har. Den totala vikten med sand och besökare uppskattades, inklusive säkerhetsmarginaler, till 17 ton. Utifrån detta värde började vi skissa på en lösning.

Det blev att ta till de kraftigaste pontonerna vi då, 2013, hade tillgång till. Bryggan behövde anpassas speciellt för vikten av sanden men även gäster, solstolar, växter och annan utrustning måste inkluderas. Resultatet blev en President®-brygga med ökad bredd och antal pontoner under med en kortare landgång. Pontonerna löper under hela flytbryggan på längden och är på 500mm i diameter.

Jag hörde av mig och berättade att jag hade dålig erfarenhet av betongbryggor och önskade en flytbrygga vars pontoner inte absorberar vatten och med hög bärighet på kanterna. Alfabryggan är specialiserade på unika kundanpassade pontonlösningar och det fick vi glädje av.

Benny Thaiboat food, beach and bar

Förutom ett lyckat ”beach” projekt till en av Stockholms mesta nöjes-besökta flytbryggor så fick vi även leverera anpassade flytbryggor med kortare och bredare båtbommar till baksidan av Thaibåten för några båtplatser för de gäster som kommer vattenvägen med båt. Ett koncept som visar att det mesta går bara man vill. Tilläggas bör att en äldre (annan konstruktionstyp) förråds-brygga de har under entré-landgången hade det börjat sjunka pga. hög belastning. Istället för att riva bryggan och förrådet helt tog vi fram specialpontoner som kunde monteras i efterhand. Det borrades hål i underdelen av pontonerna där dykare sedan pumpade in luft och på så sätt kunde höja hela konstruktionen vilket var mycket lyckat och pengabesparande.

Område: Norra hammarbyhamnen, Kajplats 301, Stockholm

Kund: Sonesson & Partner AB

Källor: Thaiboat.se

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!