Badbrygga via upphandling Mörbylånga kommun

 

Badbrygga via upphandling Mörbylånga kommun

 

Badbrygga via upphandling Mörbylånga kommun

Badanläggning Mörbylånga

 

 

Ett beprövat sätt att uppleva södra Öland är vid någon av många härliga stränder. I kommunen finns flera kommunala badplatser. Mörbylånga badplats består av tre stycken flytbryggor som vi levererat genom vunnen upphandling. Återigen stod miljöaspekten och även pris högt på listan av Ska-krav.

Sommar på Öland är något som var och varannan upplevt eller vill uppleva. Mörbylånga badplats ligger söder om Färjestaden och badbryggorna är centralt belägna. Badplatsen har en historia som sträcker sig tillbaka till 60-talet. Dock har den varit eftersatt och det utsatta läget har gjort att tidigare installationer inte överlevt speciellt länge.

Kommun är medveten om det på just det här stället mycket utsatta läget och riskerna för flytbryggorna och har därför haft och har som rutin att ta upp dem på vintern just pga den anledningen. Upphandlingen hade därför något ovanliga krav. När det går vågor på två meter slår bryggan i botten. Så grunt är det längs hela badet. Vi behövde alltså lösa flera delar för att ro hem upphandlingen. En av de viktigaste aspekterna var att de nya flytbryggorna inte skulle absorbera vatten med tiden vilket gjort tidigare brygg-konstruktioner tyngre och tyngre inför varje vinter-upptagning.

Flytbryggornas pontoner gör att vi enkelt kan hantera iläggning och upptagning av alla badbryggor utan att behöva speciella maskiner som tidigare. En ponton har vi fått byta men den fick vi på garantin.

Roland Nanberg Arbetschef Mörbylånga Hamn

Vi rekommenderade Låg-Susanna™-bryggor eftersom de är lätta, låga men ändå stabila och bland de vanligaste en kommun väljer vid anläggning av badplatser. Den låga konstruktionen gör att de klarar av att ligga på grunt vatten och den låga egenvikten gör att pontonerna i förhållande till sin vikt ligger högt i vattnet.

Område: Badplatsen Norra viken, Mörbylånga-Öland

Kund: Mörbylånga kommun

Källor: Mörbylånga kommuns hemsida

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!