Pontonbro över Orlången i Gladvik, Huddinge

 

Pontonbro över Orlången i Gladvik, Huddinge

 

Pontonbro över Orlången i Gladvik, Huddinge

 

Pontonbro över Orlången i Gladvik, Huddinge

Pontonbro i Huddinge

 

 

När ett nytt promenadstråk planerades i Huddinge, närmare bestämt Gladövik, så tog vi fram ett vinnande koncept. Det skulle vara rullstolsanpassat och ge möjlighet att knyta ihop flera områden till ett. Dock fick det inte spärra mindre vattentrafik. Som exempelvis kanotister.

Förslaget var en pontonbro som byggde på flytbryggan Harbour™ med en specialdesignad bro över till ytterligare en Harbour™. Det skapade en genomfart för kanitisterna samtidgt som besökare kan tryggt passera över Orlången.

Den nya strandpromenaden knyter ihop Sundby med Björksätrahalvöns naturreservat. I sjön häckar fiskgjusen, Sörmlands landskapsfågel. En åtta mil lång naturskön vandringsled. Denna del av slingan blir en del av nya Huddingeleden.

Vi fick tips om andra bryggor som AlfaBryggan levererat till kommuner i närheten. När vi fick testa att gå på en Harbour™-brygga visste vi vilken kvalité vi ville använda i detta projekt.

Jenny Moberg Huddinge kommun

Totalt blev det 240 meter flytbrygga utformad som en pontonbro. Miljövänligt och enkelt att sjösätta. Modellen, som de flesta av de brygglösningar vi erbjuder, klarar av att ligga i året runt utan att störa miljön eller ta skada av vinterns påfrestningar.

Denna typ av flytbrygga finns inte som standard. Många av de bryggor vi tar fram och levererar till entreprenadföretag och kommuner är rena uträkningar baserade på önskemål. Du behöver inte en ritning, ge oss förutsättningarna så presenterar vi ett förslag.

Område: Gladövik, Huddinge

Kund: Trångsunds Mark AB

Källor: stockholmdirekt.se, huddinge.se

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!