Hellasgården vinterbad

 

Hellasgården vinterbad

 

Hellasgården vinterbad

Hellasgården

 

 

Stockholms närmaste och största friluftsanläggning. Hellasgården är en populär och naturskön mötesplats för familjer, föreningar och företag. Året runt finns aktiviteter och självklart ett härligt vinterbad på riktiga flytbryggor som klarar snö och is.

Den gamla bryggan flöt hjälpligt med flytkroppar innehållande frigolit som absorberat vatten. Det hade gjort att de fått lägga en separat flytbrygga under för att hålla upp de trasiga. En stor turistanläggning som Hellasgården behövde något stabilt och hållbart i längden. Eftersom de har ett aktivt vinterbad behövdes även något som kunde ligga i året runt och hålla samma höjd över vattnet år ut och år in.

Tidigare hade badplatsen sett ut som ett U. En flytbrygga ut i vattnet, en korsande längs strandlinjen och sedan med en flytbrygga in mot land igen. Vårt förslag blev två stycken Låg-Susanna™-bryggor formade som T. Denna lösning gör det enkelt att hålla isen borta vid en eller båda bryggorna om vintern till bastubadarnas förtjusning.

Vi ville ha enskilda bryggor till bastun och badplatsen istället för att den modell som fanns innan. Speciellt uppskattade vi servicen och kommunikationen då det var ett stort jobb att få bort de gamla innan det nya kom på plats. Att grabbarna sedan gjorde ett anpassat landfäste visar även det på en stor flexibilitet.

Georg Hellasgården

Stegar monterade på olika sidor om bryggan gör att fler kan nyttja platsen och vattnet samtidigt. Även när det är kallt ute och många som rör sig snabbt upp och ner på flytbryggan.

Område: Källtorpsjön, Nacka-Stockholm

Kund: Hellasgårdens bastu- och motionsanläggning

Källor: Hellasgårdens hemsida

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!