Användning:
Småbåtshamn, bro, förbindelsebrygga, terrass.

 
 
 

Fabrikat: Laakson Laiturit Oy - etbl. 1989 Modell: Harbour®
Miljöfördel: Flytblock av polyetenponton, avger inte mikroplaster
Referens: -

Harbour®-bryggorna är ett produktmärke och en bryggkollektion.

I modellprogrammet finns Standard, Demand, Public, Plus(+) och Breakwater. Harbour®-paketlösningar är avsedd för byggande av båthamnar, förbindelsebryggor, flytande terrasser och broar. Serien är gjord för att uppfylla kraven för krävande båthamnsanvändning och båtfolkets önskemål.

Standardbryggor används vid byggandet av allmänna båthamnar. Demand passar för användning vid de mest utsatta, blåsiga platserna. Public-seriens bryggor är mycket breda och har extra bärförmåga. Public-bryggorna passar bra för exempelvis flytande restaurang, terrasser eller som flytbrygga för förbindelsebåtar. Plus-serien kan bekläs med kraftigare däck som ger möjlighet till lättare trafik på flytbryggan eller bron. Breakwater är en unik flytbrygga som dämpar vågorna effektivt med hjälp av pontonernas placering samt med vattenfyllda pontoner som befinner sig under vattenytan.

Harbour®-serien är med sina goda egenskaper och sin hållbarhet överlägsen jämfört med traditionella lösningar med betongbryggor. Harbour®- bryggorna har mycket hög stabilitet tack vare pontonernas optimala placering. De är avsevärt stabilare än betongbryggor, i synnerhet vid ojämn belastning. Harbour®- pontonerna förlorar inte heller sin bär- och lyftkraft med åren, utan håller för användning för kommande generationer.

Harbour®-seriens bryggor består av stora element som kopplas ihop med hjälp av ett flexibelt beslag och har en fribordshöjd av ca 56 cm. Elementen har en mycket stabil konstruktion och består av en galvaniserad stålram, vid vilken pontonerna och en stadiga trästomme fästs. Konstruktionshöjden är ca 76 cm och på bryggans kant finns en ordentlig balk där man kan fästa robusta båtbommar. Ledbeslagsskarven tar å sin sida bort belastningar som är typiska för långa bryggor.

Harbour®-serien levereras med en sidopanel som når nästan till vattenytan och fulländar bryggans utseende.

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Referenser för flytbryggor