Rörponton 560mmx7500mm Visa lager

14 152 kr 14 152 kr
exkl.moms

56x600cm Rörponton

Rörponton Ø560mm & 6000mm lång. HD-polyetenponton som är extremt stark och underhållsfri. Ändarna är svetsade. Denna ponton innehåller endast luft.

Absorberar/drar inte åt sig vatten och behåller sin bärkraft år ut och år in. Bryggan behåller således sin höjd över vattnet genom hela sin livscykel.

Lämplig till badplattform, flytbrygga eller båthamn

Mer info

Kombinera med:

686-3-11

B B

Betala med faktura      klarna

Betala med kort          

Faktura AlfaBryggan  

Mer information

Specifikationer

Omdömen

Tillbehör

Mer information

Polyetenrör används i det kommunala vatten- och avloppssystemet, gruvdrift och i industriellas tillämpningar. Polyeten har en god slagtålighet även vid kalla förhållanden och tål istryck. Lösningsmedel, salt, syra, bensin eller olja har ingen inverkan på materialet & det finns inget som kan korrodera (rosta). Pontonerna är uv-stabiliserade & står sig oföränderliga genom åren.

Egenskap:

Polyetenponton bryggorna sticker minimalt djupt och passar även grunda vikar. Polyetenpontoner suger inget vatten (vilket har sagts tidigare men tåls att upprepas) och förlorar därmed inte sin bärkraft vilket är unikt för Laaksos bryggor. Därför utlovar vi 100% flytkraft livstids garanti. dvs bryggan har samma höjd över vattnet år ut och år in. Bryggorna klarar att grundstöta, är uv-stabiliserade & står sig oföränderliga genom åren. De första polyetenponton bryggorna som byggdes för ca 30 år sedan i finland ligger fortfarande på samma höjd över vattnet vilket innebär att man fram till i dag inte vet den totala livslängden på pontonerna. 40 år eller 80år, den som lever får se. Polyetenpontoner är ett av marknadens starkaste bryggmaterial som i stort sätt är outslitligt. Laaksos bryggor är i dag ensamma i Sverige med sin bryggingenjörskonst.

Material:

Polyetenpontonerna är tillverkade av ett extremt starkt och hållbart material. HD- polyetenrör används i det kommunala vatten- och avloppssystemet, gruvdrift och i industriellas tillämpningar. Ändstyckena är svetsade av certifierad personal med en pålitlig svetsmetod i en kontrollerad arbetsmiljö. Produkterna och tekniken testas regelbundet. På senare år har det hänt mycket inom plastindustrin och både framställningen samt svetsen av polyetenpontonerna har ökat ytterligare i kvalité. Pga en hög utvidgningskoefficient krävs en stor kunskap i konstruktionen vilket Laaksos Bryggor AB har.

Polyeten:

Polyeten har en god slagtålighet även vid kalla förhållanden och tål istryck. Lösningsmedel, salt, syra, bensin eller olja har ingen inverkan på materialet & det finns inget som kan korrodera (rosta).
OBS! Laaksos polyetenpontoner är inte fyllda med något, dom är helt täta, har inga järnbeslag runt pontonerna & ska absolut inte blandas ihop med andra aktörer på marknaden med frigolitfyllda rör och limmade ändstycken
Laaksos Bryggors pontoner har 10 års garanti oavsett ev. skada.

Miljö:

Polyetenponton bryggor är i det hela mycket miljövänligare i jämförelse med trä och betongbryggor och har bara en bråkdel i destruktionskostnad. Polyeten räknas dessutom som rent bränsle och kan efter sin livslängd användas som energi. Polyetenbryggor är alltså både bättre när det gäller stabilitet, vattenresistens och dessutom billigare och miljövänligare om man ser över tid.

Polyetenpontoner på vintern:

Järnbalkar är svetsade & varmgalvaniserade i kontrollerad miljö med finsk kvalitet. Pontonerna är fästa med en väl utprovad infästning (se nedan) som innebär att pontonen får rum att expandera och krympa efter rådande temperatur. Viktigt! Det finns inga beslag runt pontonerna i vattnet som kan rosta (korrodera). Alla komponenter är kraftigt dimensionerade för att hålla i generationer.

Fakta

Ponton - Längd:6000 mm
Ponton - Rördiameter:560 mm
Ponton - Godstjocklek:13,7 mm
Ponton - Vikt:138 kg
Ponton - Material:Underhållsfri HD-polyeten
Ponton - Garanti:10 år
Ponton - Infästningar:3 st
Ponton - Bärighet:1326 kg

Reviews

Skriv din recension

56x600cm Rörponton

56x600cm Rörponton

Rörponton Ø560mm & 6000mm lång. HD-polyetenponton som är extremt stark och underhållsfri. Ändarna är svetsade. Denna ponton innehåller endast luft.

Absorberar/drar inte åt sig vatten och behåller sin bärkraft år ut och år in. Bryggan behåller således sin höjd över vattnet genom hela sin livscykel.

Lämplig till badplattform, flytbrygga eller båthamn

Tillbehör

Liknande produkter

Produkter i samma kategori