Bryggdelar

Tillbehör för bryggor. I vårt produktsortiment finns här bryggutrustning för flytbryggor. Vi har ett mycket större sortiment som säljs tillsammans med offererade brygganläggningar eller efter förfrågan. 

Underkategorier

 • Bryggelement

  Lösa bryggor i form av bryggelement. Här kan du hitta det bryggelement till den flytbrygga du själv önskar bygga. Du plockar själv ihop flera lösa komponenter från oss eller bygger egna lösningar som exempelvis landgång, landfäste, förankring, stege, knapar och andra beslag.

 • Landgång

  Landgång för din flytbrygga. Vi har i sortimentet en rad olika landgångar. Vissa modellanpassade till våra bryggor och vissa mer universal som kan användas till andra brygglösningar. Tänk på att standardlängd för en landgång är 5.2 m och den används i 95 % av alla våra anläggningar. Du kan dock få en landgång som är kortare eller längre men det innebär extra planering för att få den att fungera bra.  

 • Förankring

  Säker förankring av din flytbrygga- Mooringen®. Fastnar lätt på botten och håller bryggan i ett fixerat läge även under vintern. Mooringen® Är en patenterad brygg och boj- förankring som gräver ner sig i botten. Vid dragkrafter i boj- kättingen lyfts förankringsringen i framkant, griptänderna i bakkant greppar tag i sjöbotten och som vid belastning och sjögång gräver ner sig allt hårdare i botten. Om förankringen mot förmodan skulle släppa vintertid p.g.a. att extrem is-påtryckning så är det enkelt att lägga tillbaka den på våren igen och man får vara glad att inte bryggan slets sönder.

  Fakta:
  -Kätting eller boj-förankringslina ska vara ca 2-3 gånger maximalt vattendjup.
  -Använd lämplig förtöjningsfjäder för ryckdämpning (gäller bojförankring).
  -Förtöj båten i bojen enligt skiss för bästa utnyttjande av bojen som ryckdämpare.
  -Mooringen® levereras i fyra storlekar.
  -Vid förankring av flytbryggor rekommenderas 70 kg Mooringar® alt. Moorsafe 30kg.
  -För större flytbryggor och hamnanläggningar kontakta oss för rekommendation
  -Vid behov av större förankringskraft kan man seriekoppla flera förankringsringar.

 • Badstegar

  Badstegar i olika modeller och utformningar. En säker och hållbar badstege fulländar din brygga. Stegens lutning och de breda stegpinnarna garanterar en lätt och säker upp och nedstigning ur vattnet.

 • Båtbom & Y-bom

  Båtbommar och y-bommar är vanligt förekommande i en båthamn. Monterade på en flytbrygga skapas en snygg, stabil och säker båthamn. Den båtbom eller y-bom vi säljer har anpassade infästningar för våra bryggor och bryggelement. De båtbommar och y-bommar vi säljer kan även användas på andra bryggor och flytbryggor, till och med hemmagjorda. Det finns skena som extra tillbehör för att enkelt kunna flytta y-bommen i sidled. Se bara till att ha ett ordentligt ramverk att fästa i. Med y-bommar och båtbommar försedda med däck (trall) får du även en säker ombordstigning på båten i din småbåtshamn.

 • Elstolpar & Tillbehör

  Service/el-piedestaler och belysnings piedestaler för marint bruk och camping. Täcker alla typer av elbehov inom ladd- och servicestationer för elfordon och strömförsörjning till båtar och fartyg i större hamnar. Till elstolparna kan det kopplas elmätning, eluttag, vattenutkast och slanghållare mm.

 • Landfästen

  För varje flytbrygga med landgång behövs ett landfäste i någon form. Med ett färdigt landfäste blir det enkelt att installera bryggan själv. Landfästet är grunden för påstigningen till flytbryggan. Det kan göras enkelt med en regel eller som en större plattform med betong som grund.

 • Extrautrustning

  AlfaBryggan har ett utvalt sortiment av bryggtillbehör och säljer även båttillbehör från Byggplast / Sea Sea. Kontakta oss för offert.