Pontoner

Tåliga pontoner som tål is i önskad form och storlekar. Det finns hela 5 st olika kategorier av pontoner med flera pontonalternativ, färdiga pontonbåtar samt pontonplattformar. Bärighet från 113 kg/m till 1130 kg/m. Köp dina...
Läs mer

Tåliga pontoner som tål is i önskad form och storlekar. Det finns hela 5 st olika kategorier av pontoner med flera pontonalternativ, färdiga pontonbåtar samt pontonplattformar. Bärighet från 113 kg/m till 1130 kg/m. Köp dina pontoner här direkt i e-handeln från AlfaBryggan. Leverans ser du innan betalning. Leveranstid ca 4v. Pontonerna är 100 % täta d.v.s. absorberar inget vatten, släpper inga plastpartiklar har låg livscykelkostnad (LCC) och CO2e. De är UV-beständiga, tål olja, is och livslång flytgaranti. Material i pontoner har låg miljöbelastning, är hållbara och kretsloppsanpassade, flyftmediumet är luft. De släpper inga mikroplaster i havet, har lågt koldioxidavtryck (CO2e) och låg livscykelkostnad (LCC). Tänk luft, tänk miljövänligt, tänk framåt! Leveranstid är oftast ca 3-4 veckor och ibland snabbare. Vid större projekt som flytande arbetsplattformar, villabryggor, modul-hus, bostäder på vattnet etc. kontaktar du oss för offert. #Pontonkungen  Se mer och dela gärna vår pontonsida  www.pontoner.se


Mindre

Underkategorier

 • Rörponton

  Rörpontoner och Weholite pontoner. Rörpontoner av HD-polyeten återfinns i hela vårt bryggsortiment från Laaksos Bryggor Oy. De är likadana pontoner som man använder i kommunala avlopp och i gruvindustrin. Rörpontoner finns nu som standard i 5 olika dimensioner. 31,5 cm, 40 cm, 50 cm, 56 cm och 63 cm i längder upp till 12m. Fästen levereras monterade som standard med en platta med 3 hål (kan skilja sig från bilder). 5st på en 12m och 3st på en 6m, en i mitten och ca 50cm in från ändarna. Nu finns även 45° gradig pontonstäv (nos) som tillbehör. Bärighet per pontonstorlek är: 31,5 cm 70 kg/m, 40 cm 113 kg/m, 50 cm 177 kg/m, 56 cm 222 kg/m och 63 cm 281kg/m. Pontoner har 10 års garanti och livslång flytgaranti d.v.s. de ligger på samma höjd över vattnet år efter år eftersom de inte absorberar vatten. Pontonerna klarar att ligga i is året om och behöver inte tas upp.
  Weholite- pontoner (se längst ner) är en av de största pontonerna på marknaden. Pontonrören är klassade och används också inom offshore, gas och vägbyggen. Bärighet per pontonstorlek 80 cm 502kg/m, 100 cm 785kg/m, 120 cm 1130kg/m. Finns även i storlek upp till 3m i diameter.
  Observera! om du köper pontoner för att bygga bryggor så rekommenderar vi att du köper våra bryggor. Om du ändå vill bygga brygga själv ”DIY” så har vi tyvärr ingen möjlighet att vara support och tekniska rådgivare.

 • AD-pontoner

  Mångsidiga polyetenpontoner som går att kombinera i antal/längd för olika ändamål.
  AD-Pontoner fyllda med PS (polystyren) är osänkbara. För den som önskar enkelhet och funktionalitet med hela 320kg/m bärighet gör ad-pontonen till en storfavorit bland gör-det-självare ”DIY". En flotte byggs lätt över en helg med 2 gubbar. Typiska kunder är de som vill bygga bastuflotte, bryggbåt, gästhus på vattnet mm. Pontonerna suger inte vatten släpper inga mikroplaster och tål att ligga i året om. TIPS! Här finns massor med bilder och uppslag BILDER-->

 • Stålponton

  Stålpontonbrygga. AlfaBryggan AB samarbetar med en av finlands och troligen nordens duktigaste bryggkonstruktör och stålvarv i Botnia som bygger klassade stålpontonbryggor. Flytbrygga med stål-pontoner rekommenderas där större bärighet önskas eller för utsatta båthamnar där hög kvalité på bryggan är ett krav. Stålpontonbryggan kan utrustas med koppling för el, bränsle, vatten eller sugtömning. Funderar du på att bygga restaurangbrygga, båthamn, modulhus, husbåt eller vågbrytare, då är stålpontonbrygga ett av de bästa alternativen. Beräknad livslängd är > 100 år med katodiskt skydd och underhållsperiod om ca 25-30 år. Pontonerna klarar att ligga i året om, 100 % täta d.v.s. absorberar inget vatten, släpper inga plastpartiklar, har låg livscykelkostnad (LCC) och CO2e. Produkterna nedan är ett urval av olika "projekt" för att kunden ska kunna få ett hum om vilken standard som erbjuds och till vilken peng.

  Exempel mått: (B×L×H) 5,5 × 48 × 1,2 m.
  Bärighet totalt: 87 ton, 330 kg/m², 900 kg/m på kanten, 1 850 kg/löpmeter. Lutningen är mindre än 6 grader med belastning av 300 kg/m² på sidan av bryggan. Stålrör: 1 220 mm, tjocklek 8 mm, behandling med epoxi 2 × 200 my. (Sa2½ -E400/2)

  Vi har slutat att sälja trä och betongbryggor eller betongbryggor eftersom det finns bättre grejor för användare och natur.

 • Pontonbro

  Flytbro för gång och cykel (gc-bro) eller lättare trafik. Vi hjälper till att projektera och har stor erfarenhet av flytande pontoner som byggs av polyeten/stål-rörspontoner. Våren 2018 bygger vi 100 m pontonbro i centrala Stockholm. Pontonerna är 100 % täta, släpper inga plastpartiklar, har låg livscykelkostnad (LCC) och CO2e. De är UV-beständiga och livslång flytgaranti. Kontakta oss så hjälper vi till!

 • Stålponton-modul

  AlfaBryggan AB erbjuder ett stort antal stålpontoner/muduler och kan även kan tillverka kundanpassade stålpontoner efter önskemål. Nedan visar vi 2st modellstorlekar av stålpontoner i moduler. De har en hög bärighet och smarta kopplingssystem med många funktionella tillbehör. Typiska kunder är hamnbolag, entreprenadföretag och kommuner som behöver göra arbeten eller bygga säkra konstruktioner på vattnet. Se PDF att ladda ner under PSK-10.
  Pontonerna har hög bärighet och är av "flat tops", vilket gör dem perfekt lämpade för lasttransport och olika typer av offshore arbeten. Pontonerna kan bl.a. utrustas med vinschar för noggrannare positionering, motorfästen, räcken mm.

 • Stål- pontonbrygga

  AlfaBryggan AB samarbetar med några av nordens duktigaste bryggkonstruktörer och ett stålvarv som bygger stålpontonbryggor långt utöver vanlig standard. Våren 2018 bygger vi 100 m pontonbro i centrala Stockholm.

  Pontonflytbrygga av stål rekommenderas där hög bärighet önskas eller för utsatta båthamnar med höga krav på kvalité och livslängd långt över 50 år.  Stålpontonbryggan kan utrustas med koppling för el, bränsle, vatten eller sugtömning. Funderar du på att bygga restaurangbrygga, båthamn, husbåt, vågbrytare eller en pontonbro, då är stålpontonbrygga ett av de bästa alternativen. Vid destruktion av stålpontonbrygga separeras stålet enkelt och en stor del av priset fås tillbaka genom att sälja stålet som återvinns. Det är det smartaste sättet att investera i en brygga om man tänker på våra barn, miljö och framtid. Vi har slutat sälja helbetongbrygga och trä och betongbrygga eftersom vi i dag har bättre och miljövänligare alternativ.

  Produkterna nedan är ett urval av olika "projekt" för att kunden ska kunna få ett hum om vilken standard som erbjuds och till vilken kostnad.
  Exempel mått: (B×L×H) 5,5 × 48 × 1,2 m.
  Bärighet totalt: 87 ton, 330 kg/m², 900 kg/m på kanten, 1 850 kg/löpmeter. Lutningen är mindre än 6 grader med belastning av 300 kg/m² på sidan av bryggan. Stålrör: 1 220 mm, tjocklek 8 mm, behandling med epoxi 2 × 200 my. (Sa2½ -E400/2)

 • Polyetenponton- modul

  Modulpontoner av polyeten är tillverkade av ingenjörer och arkitekter och det märks. Snygga, funktionella, mångsidiga och hållbara med Tysk kvalitet. Som extra så kan vi bygga kraftiga aluminiumramar i fackverk efter kundens önskemål. Pontonbåtar, pontonkatamaraner, bryggbåtar, husbåtar, bastuflottar och arbetsplattformar är några benämningar på slutprodukten. Välkomna att kontakta oss för att få den produkt som passar dig.

 • Tillbehör pontoner

  Våra rörpontoner kommer som standard med raka ändar. Du kan som extra tillbehör välja 45 gradig ände (nos)  Du väljer själv.