Båtslip, båtvagn på räls på Gräsö utanför Öregrund

 

Båtslip, båtvagn på räls på Gräsö utanför Öregrund

 

Båtslip, båtvagn på räls på Gräsö utanför Öregrund

Båtslip Gräsö Öregrund

 

 

Öregrund, en skärgårdsmiljö mellan Stockholm och Gävle med närhet till Mariehamn. Här ligger Gräsö med Gräsö hamn. Ön har omkring 736 bofasta (2016).

Här finns många fina kustremsor. Vi blev kontaktade av en person som hade en fin stenhäll på tomten i anslutning till vattnet. Dock är en stenhäll en besvärlig plats att lägga en båt vid. Speciellt om det är mycket vågor och höjdskillnader i området.

För att både skona båten från skador och för att slippa bottenmåla den nyinköpta båten blev valet enkelt. En båtvagn på räls, en båtslip, är det lämpligaste att ha på denna plats. Då berghällen inte är helt jämn så blev det till att bygga separata infästningar för rälsen.

De som sett båtslipen på plats och som varit här tycker att det är en helt suverän båtslip. Fler häromkring kommer att införskaffa denna modell inom kort. AlfaBryggan är mycket servicevänliga och jag kan starkt rekommendera dem.

Jörgen Carlsson Gräsö utanför Öregrund

Jörgen, som många andra kunder uppskattade guidestolparna som ingår i båtslipen. Det underlättar att sikta rätt när du kommer i vattnet och ska lägga till på båtvaggan som drar upp båten på slipen. I och med att konstruktionen är så enkel i grunden kan den anpassas med enkla medel till platsen som den ska ligga på. Installationen tar några timmar sen har du en bekymmersfri hantering av båtens iläggning och upptagning, vinterförvaring samt slippa bottenmålning framöver.

Område: Gräsö utanför Öregrund

Kund: Jörgen Carlsson

Källor: AlfaBryggan, Jörgen Carlsson

Bilder: Jörgen Carlsson

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!