Användning:
Båtupptagning, båtvagn, båtförvaring, båtslip

 
 
 

Fabrikat: Autorobot Finland Oy
Miljöfördel: Ingen bottenmålning behövs, håll båten ren utan kemikalier

Det är enklare och miljövänligare att förvara båten på land med en egen båtvagn. EasyBoatRoller har nu tillverkat en båtvagn som går på hjul och som vinschas upp för hand eller el-vinsch med fjärrkontroll. Finns i olika storlekar och med olika tillbehör.

Med en egen båtvagn blir hanteringen av din båt eller vattenskoter enkel. Enkelt, säkert och mycket bekvämt. Med fjärrkontrollen i fickan kan du överraska dina vänner att tillsammans gå i båten och med ett knapptryck så sjösätter du utan att behöva lossa och ta hand om rep eller fendertar, för det behövs inga.

EasyBoatRoller är en både enkel och miljövänlig båtvagn för att förvara båten på torra land – året om. Inget mer släpande av båten vid strandkanten, inga dyra varvsräkningar. Med en båtvagn tar det bara några minuter att lägga i och ta upp båten. Det är lätt att underhålla båten direkt på båtvagn, den riskerar inte att skadas av högvatten eller stormar och det räcker med att täcka över båten vintertid. När du ska serva motorn så vänder du bara båten. Därmed är båten också redo att sjösättas när ni känner för att ta en tur – oavsett årstid.

En båtvagn kan på många sätt ses som en investering då den i längden sparar in på årliga utgifter som exempelvis kostnader för båtplats, varvs-, upptagnings- och sjösättningsavgifter. Eftersom båten alltid förvaras på land när den inte används behöver den inte heller bottenmålas för att skyddas mot påväxt. Du slipper med andra ord lägga ut pengar på, och hantera, skadliga färger, vilket gynnar både dig, plånboken och miljön, vilket gör att du sover gott.

Båtvagnen är tillverkad av kraftiga varmgalvaniserade järnbalkar och fungerar ungefär som en smalspårig järnväg, med hjul som löper inuti själva balken, vilket förhindrar urspårning. Den kraftiga järnkonstruktionen är dessutom underhållsfri och klarar av att ligga i vattnet året runt. EasyBoatRoller fungerar lika bra även på låga och ojämna stränder då båtvagns konstruktion är självbärande och kan dimensioneras för att passa den aktuella stranden. Själva släden anpassas efter båtens vikt och håller båten säkert på plats i vattnet, även vid sidvind.

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Referenser för båtslipar

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!