Användning:
Båtupptagning, båtvagn, båtförvaring, båtslip

 
 
 

Fabrikat: Autorobot Finland Oy
Miljöfördel: Ingen bottenmålning behövs, håll båten ren utan kemikalier

Det är enklare och miljövänligare att förvara båten på land med egen båtslip. EasyBoatRoller är en båtslip som går på räls och som vinschas upp för hand eller el-vinsch med fjärrkontroll. Finns i olika storlekar och med olika tillbehör.

Med en egen båtslip blir hanteringen av din båt eller vattenskoter enkel. När du köper en båtslip av AlfaBryggan så medföljer en trappa på hjul som gör det enkelt att tar sig i och ur båten. Du kan lasta i och ur båten när den är uppe på land. Enkelt, säkert och mycket bekvämt. Med fjärrkontrollen i fickan kan du överraska dina vänner att tillsammans gå i båten och med ett knapptryck så sjösätter du utan att behöva lossa och ta hand om rep eller fendertar, för det behövs inga.

EasyBoatRoller är en både enkel och miljövänlig båtslip för att förvara båten på torra land – året om. Inget mer släpande av båten vid strandkanten, inga dyra varvsräkningar. Med en båtslip med tar det bara några minuter att lägga i och ta upp båten. Det är lätt att underhålla båten direkt på båtslip den riskerar inte att skadas av högvatten eller stormar och det räcker med att täcka över båten vintertid. När du ska serva motorn så vänder du bara båten. Därmed är båten också redo att sjösättas när ni känner för att ta en tur – oavsett årstid.

Båtslipen kan på många sätt ses som en investering då den i längden sparar in på årliga utgifter som exempelvis kostnader för båtplats, varvs-, upptagnings- och sjösättningsavgifter. Eftersom båten alltid förvaras på land när den inte används behöver den inte heller bottenmålas för att skyddas mot påväxt. Du slipper med andra ord lägga ut pengar på, och hantera, skadliga färger, vilket gynnar både dig, plånboken och miljön, vilket gör att du sover gott.

Båtslipen är tillverkad av kraftiga varmgalvaniserade järnbalkar och fungerar ungefär som en smalspårig järnväg, med hjul som löper inuti själva balken, vilket förhindrar urspårning. Den kraftiga järnkonstruktionen är dessutom underhållsfri och klarar av att ligga i vattnet året runt. EasyBoatRoller fungerar lika bra även på låga och ojämna stränder då båtslipens spår är självbärande och kan dimensioneras för att passa den aktuella stranden. Själva släden anpassas efter båtens vikt och form och är försedd med guidestolpar som dels fungerar som stöd att hålla sig i, dels håller båten säkert på plats i vattnet, även vid kraftigare sidvind. EasyBoatRoller båtslip är dessutom till skillnad från konkurrerande märken utrustad med en trappa (patentsökt) med handräcke som följer med framför båten vid upptagning och sjösättning. Detta gör det extra enkelt att ta sig iland och ombord utan att bli blöt om fötterna. Det möjliggör även ett enklare och säkrare båtliv för äldre och personer som kanske har en rörelsenedsättning. Det finns även en gångdel som tillbehör att lägga mellan rälsen för att enklare nå trappan när båten ligger i vattnet.

EasyBoatRoller är en riktig kvalitetsprodukt som tillverkas av ett familjeägt finskt industrirobotföretag och finns tillgänglig för båtar i viktklasserna: -700kg, -1000kg, -1500kg och -2500, med hand- eller elvinsch. Standardlängden är 12-12,5 m, men det går att beställa förlängning i 2-2,5 metersintervaller om så önskas. Spårförlängning och hjul kan också köpas till för andra viktklasser utifall man senare skulle skaffa en större eller tyngre båt. Det finns olika tillbehör att kombinera med din båtslip. Både från fabrik men även att montera i efterhand. Batterilåda, högre trappa, skrovskydd för plastbåtar i form av bumpers, borstar för att automatiskt rensa rälsen från smuts, spårförlängningar med mera.

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Referenser för båtslipar