Bygg egen bastuflotte, såhär kan det bli

 

Bygg egen bastuflotte, såhär kan det bli

 

Bygg egen bastuflotte, såhär kan det bli

 

Bygg egen bastuflotte, såhär kan det bli

Bygga egen bastuflotte

 

 

Att bygga en egen bastflotte är för många en dröm. Christer Ulfvengren, grundare av AlfaBryggan AB hade även han en sådan dröm. Här är projektet som legat i hjälmare docka i många år. Uthyrning sker regelbundet till de som vill bygga själva, svensexor, relaxkvällar med mera.

Att nygga en egen bastuflotte är relativt enkelt. Dock börjar många med att bygga ett hus, sedan börjar de leta efter en flytbrygga att ställa allt på. Vilket går att göra men det är inte best-practise. Börja med grunden, flytkropparna, lämpligen pontoner med luft i som inte absorberar vatten över tid. Räkna sedan på hur mycket "huset" kommer att väga. Hur många personer som ska vistas på flotten samtidigt. Räkna även in allt som kan komma att finnas på eller i din bastuflotte. Så som ved, mat, kamin, saker att sitta på etc.

När uträkningen är klar vet du hur hög bärighet du behöver på flytkropparna. Pontoner med luft i finns i en rad olika dimensioner med olika mycket bärighet per meter. Det går att få hela pontoner som är exempelvis 12 meter för att lägga på längden under en bastuflotte. En del önskar istället kortare för att lägga på tvären. Oavsett vilket val du vill, tänker, funderar på så kan vi komma med ett förslag.

Jag ville revolutionera byggandet av egna bastuflottar. Därför byggdes allt i sektioner. Det blev lätt att bygga, lätt att flytta runt och lätt att montera.

Christer Ulfvengren Kungsör, grundare av AlfaBryggan

När du vill bygga själv är det enklare att ställa krav på material. Du kan själv värdera vad kvalité får kosta och ett eget bygge är något du kan vara stolt över. Vi kan leverera delar, färdiga grunder, kompletta lösningar och allt där emellan. Många gånger får vi en skiss på ett scannat papper. Eller beskrivningar i ord. Tillsammans med våra leverantörer tar vi fram riktiga ritningar till offertunderlag som vi sedan konstruerar din bastuflotte efter.

Bygger du själv en bastuflotte från grunden kommer vi enbart behöva rekommendera typ och modell baserat på dina behöv och önskemål.

Område: Hjälmare docka, Hjälmare kanal, Mälardalen Arboga

Kund: Christer Ulfvengren

Källor: AlfaBryggan

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!