Bygg egen bastubåt, såhär kan det bli

 

Bygg egen bastubåt, såhär kan det bli

 

Bygg egen bastubåt, såhär kan det bli

Bastuflotte Svenljunga

 

 

En Bastubåt med panoramavy. Oerhört välbyggd av Kenjo som har specialiserat sig på kompakta hus med många möjligheter och funktion. Grunden till denna eleganta Bastubåt baseras på President®-serien. Förutom hög bärighet har President®-bryggorna ett extra smakfullt yttre.

Vi blev kontaktade av Anna-Karin. En framåt kvinna med en stuga ute i skogen som låg i anslutning till en sjö. Den gamla bryggan hade gjort sitt och i samband med att de skulle bygga en ny, fast brygga, på berghällen önskade de en Bastubåt som skulle kunna föras ut på sjön med hjälp av motor. Kräver inget bygglov.

I detta projekt var önskemålen helt klara. Byggnaden, bastun, skulle se ut på ett visst sätt och vi förstod att panoramavyn mot sjön verkligen skulle höja upplevelsen av ett bastubad här. När också motorfäste med motor finns kan panoramavyn ständigt ändras vid bastubad och fiske. Vårt förslag var att tala med en lokal byggare av det exklusivare slaget.

Vilket bra samarbete mellan Kenjo och AlfaBryggan. Jag fick precis som jag ville och kan nu njuta av både bastubad och otrolig utsikt både höst och vinter då vi vistas mest i stugan.

Anna-Karin Svenljunga

Kort efter vårt förslag fick vi kontakt med Kent på Kenjo. De tillverkar exklusiva kompakta hus för många ändamål och kunde även skräddarsy en lösning. Anna-Karin hade tagit fram ett förslag till Kenjo som ritade och räknade på vikter för ett bastuhus så som Anna-Karin ville ha.

Därefter gjorde AlfaBryggan våra beräkningar och kom fram till att bärigheten skulle vara 8 ton. Vi dubblar alltid vikten som påbyggnader, inredning och människor beräknas skapa. Den totala ytan på däck är 4x8 meter.

Område: Svenljunga

Kund: Privat, Anna-Karin

Källor: AlfaBryggan, Kenjo

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!