Beachhouse Kallbadhus på Gränsö slott

 

Beachhouse Kallbadhus på Gränsö slott

 

Beachhouse Kallbadhus på Gränsö slott

 

Beachhouse Kallbadhus på Gränsö slott

Bastuflotte Gränsö slott

 

 

Beachhouse är en bastuflotte, spa och kallbadhus i ett. Perfektion när den är som bäst. Relaxavdelningen på Gränsö slott består av flera aktiviteter på ett och samma ställe. Panoramafönster ut mot havet, mindre lobby, badstege och soltak.

Vi blev kontaktade av Per, VD på Gränsö slott, han undrade om vi byggde bastuflottar. Absolut var vårt svar, har du en ritning? Efter att ha tittat igenom ritningen kom AlfaBryggan fram till att det var bättre om Gränsö slott kontaktade ett lokalt byggbolag eftersom önskemålet på själva bastu-huset var en ritning i detalj från Anders Holmberg Arkitekter™. Det visade sig att han hade kontakt med ett bra gäng som renoverat slottet efter en brand.

Vi kunde då fokusera på att skräddarsy en grundstomme ut över det vanliga medan Per, arkitekterna och byggfirman kunde fokusera på bastuhuset som skulle placeras ovanpå. Självklart var allt bråttom. Vi utgick från vår Harbour® brygga och fick till en bärighet på närmare 30 ton. 12,5 meter lång och 6 meter bred pontonflotte byggdes på plats efter att en långtradare från Finland anlänt med material.

Tipset och rådet att inte köpa allt genom AlfaBryggan förvånade mig lite men visade sig vara den absolut bästa lösningen för alla inblandade. Bastuflotten är en stor succé hos våra gäster och jag kan starkt rekommendera AlfaBryggans pontonlösningar.

Per Johansson Gränsö slott, Västervik

Vi var ett gäng på 4 gubbar som i ljuset av lampor en decemberkväll monterade grunden till succén på Gränsö slott. Vana, god kommunikation och ett bra grundarbete av arkitekterna var receptet för att lyckas att på kortast möjliga tid producera en bastuflotte av rang.

Vanligtvis kommer pontoner och däcksmaterial lastat på lastbil som byggsats. Vitala delar och kopplingar är förmonterat. Infästningar och håltagning på pontonerna är anpassade för konstruktionen som ska byggas. Det underlättar enormt mycket även om du som privatperson köper lösa pontoner.

Område: Gränsö slott, Västervik

Kund: Per Johansson, Gränsö slott

Källor: AlfaBryggan, granso.se

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Bläddra i deras egna tidning och läs repotaget om bygget.

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!